Luonnon auttamisen ilta – Kysy luontokadon ratkaisuista Luontopaneelin asiantuntijoilta

Mitä olet aina halunnut tietää luonnon monimuotoisuudesta ja luontokadon ratkaisuista? Nyt on loistava tilaisuus kysyä: parhaat asiantuntijat Suomen Luontopaneelista vastaavat yleisön kysymyksiin Yle Radio Suomen Luonto-Suomi-ohjelmassa ja verkkosivujen live-chat-keskustelussa keskiviikkona 26.4. klo 18–20.

Luonto köyhtyy niin Suomessa kuin maailmallakin. Monet lajit ja niiden elinympäristöt muuttuvat uhanalaisiksi. Ilmastonmuutos ja luontokato ovat yhteydessä toisiinsa, ja molempien vaikutukset näkyvät myös Suomessa. Luontokadon hillitsemiseksi ja luonnon tilan parantamiseksi voidaan tehdä paljon niin meillä Suomessa kuin kansainvälisestikin. Luonto on erilaista eri paikoissa, ja Suomen ainutlaatuisesta luonnosta voimme pitää huolta vain Suomessa.

Ylen Luonto-Suomi -ohjelman Luonnon auttamisen illassa keskitytään ratkaisuihin. Jos haluaisit tehdä jotain luonnon hyväksi, voit kysyä vinkkejä asiantuntijoilta. Tai jos olet jo tarttunut toimeen, voit jakaa omat vinkkisi muille. Voit myös kertoa ohjelmassa havaintojasi lähiluonnon tilasta.

Radio Suomen lisäksi voit seurata keskustelua Yle Areenassa – keskustelu striimataan suorana, ja videolähetyksen yhteydessä voi osallistua myös Ylen verkkosivujen live-chat-keskusteluun.

Suorassa radiolähetyksessä kysymyksiin vastaavat Luontopaneelin puheenjohtaja Janne Kotiaho sekä Aleksi Lehikoinen ja Liisa Kulmala Luontopaneelista. Ylen verkkosivujen live-chatissa kysymyksiin vastaavat mm. Ilari Sääksjärvi, Tiina M. Nieminen, Elina Oksanen, Tiina Onkila, Minna Pappila, Jukka Jokimäki, Simo Häyrynen ja Irina Herzon. Ohjelman juontavat Ylen toimittajat Markku Sipi ja Markus Turunen.

Miten voin osallistua Luonto-Suomi-ohjelmaan?

Ylen verkkosivuilta löydät ohjeet, miten Luonto-Suomen suoraan radiolähetykseen voi lähettää kysymyksiä joko puhelimitse tai verkkosivujen lomakkeella. Ks. Osallistu Luonto-Suomeen Ylen verkkosivuilla.

Voit vaikka koota oman porukan ja järjestää ”kisastudion”, jossa katsotte yhdessä Luonto-Suomen lähetystä ja esitätte kysymyksiä joko puhelimitse tai verkkosivujen chatin kautta.

Lue lisää Luonto-Suomen Luonnon auttamisen illasta Yle Areenasta.

Mikä Luontopaneeli?

Suomen Luontopaneeli on riippumaton, tieteellinen asiantuntijapaneeli, joka tukee luontopolitiikan suunnittelua ja päätöksentekoa. Luontopaneeli koostaa luonnon monimuotoisuutta koskevaa tutkimustietoa päättäjien, asiantuntijoiden ja kansalaisten hyödynnettäväksi. 

Luontopaneelin toiminnasta ja julkaisuista voit lukea lisää verkkosivuiltamme. Kaikkiin Luontopaneelin jäseniin voit tutustua verkkosivuillamme kohdassa Jäsenet.