Pysäytetäänkö luontokato? — Keskustelu Tiedekulmassa 29.11. klo 17

Onko luontokadon pysäyttämiseksi toivoa? Millaisista kansainvälisistä tavoitteista luontokadon lopettamiseksi neuvotellaan? Tervetuloa kuulemaan aiheesta joulukuussa Kanadan Montrealissa järjestettävän historiallisen tärkeän YK:n luontokokouksen alla. Keskustelutilaisuuden järjestävät yhteistyössä Suomen Luontopaneeli, Helsingin yliopisto ja ympäristöministeriö.


Aika: 29.11. klo 17.00-18.00
Paikka: Tiedekulma (Yliopistonkatu 4, Helsinki). Tilaisuus on katsottavissa myös livestreamin kautta.

Tule paikalle kuulemaan, millaisia kansainvälisiä tavoitteita luontokadon lopettamiseksi on luvassa ja millaisia vaikutuksia niillä tulemaan olemaan meille kaikille. Miltä neuvottelutilanne näyttää tällä hetkellä, onko luontokadon pysäyttämiseksi toivoa? Mitkä ovat neuvotteluiden kriittiset pisteet? Millaisia ovat keinot luontokadon pysäyttämiseksi? Entä mikä on luontokadon tilanne Suomessa ja millaisia toimia tarvitaan kotimaassa?

Keskustelemassa

  • Janne Kotiaho, Suomen Luontopaneelin puheenjohtaja, Jyväskylän yliopiston ekologian professori
  • Aleksi Lehikoinen, Suomen Luontopaneelin jäsen, Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen yli-intendentti
  • Maria Ohisalo, ympäristöministeri
  • Marina von Weissenberg, pääneuvottelija, ympäristöministeriö

Tilaisuuden juontaa toimittaja Riikka Suominen.

Tilaisuuden livelähetystä voi seurata Tiedekulman verkkosivuilla.

Historiallisen tärkeä YK:n biodiversiteettisopimuksen osapuolikokous (COP15) järjestetään 7.-19.12.2022 Montrealissa Kanadassa. Kokouksessa on tarkoitus päättää uusista kansainvälisistä tavoitteista luontokadon pysäyttämiseksi.

Luontokato merkitsee elinympäristöjen ja lajien vähenemistä ja katoamista. Tällä hetkellä yli miljoonaa lajia uhkaa sukupuutto. Toimia luontokadon pysäyttämiseksi tarvitaan nopeasti ja kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla.

Seuraa keskustelua sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #LuontoCOP15 ja #luontokato.